6 x reizen én bijdragen aan de lokale bevolking

Tijdens je reis of weekendje weg boek je vast wel eens een leuke excursie, een rondleiding of een workshop. Stel je eens voor dat je bij iedere geboekte trip een goed doel steunt? Dat is precies wat de creatieve breinen achter Visit.org dachten, een jonge organisatie waarbij je de leukste uitjes kunt boeken die allemaal een goed doel steunen.

De organisatie is opgezet om zoveel mogelijk mensen en goede doelen baat te laten hebben bij jouw reisjes. Voor veel personen is er niets mooiers dan reizen, hoewel er ook veel mensen over de hele wereld zijn voor wie dit niet eens mogelijk is. Juist daarom is een initiatief zoals Visit.org zo belangrijk. Het is een win-winsituatie: jij gaat wat leuks doen en iemand anders, een goed doel of een sociaal-culturele organisatie kan profiteren van de opbrengsten.

Verschuiving in de manier waarop we reizen

Volgens de organisatie is er een verschuiving zichtbaar in de manier van reizen. Mensen worden zich steeds meer bewust van het feit dat ze iets kunnen betekenen voor het land waar ze naartoe gaan. Ook de VN raadt met haar tips voor duurzaam toerisme aan zoveel mogelijk met locals te ondernemen. De organisatie hoopt dan ook dat in 2020 bijna iedere trip die gemaakt wordt zal bestaan uit een activiteit met een goed doel. Op de website van Visit.org kun je gemakkelijk in de zoekbalk zoeken naar mogelijke uitjes op jouw reisbestemming. We zetten een aantal toffe trips voor je op een rijtje:

Vietnam: fietsen, tuinieren en koken

In de omgeving van Karma Waters en Tra Que kun je een hele bijzondere trip boeken die uit drie delen bestaat. Eerst rijd je per fiets door de prachtige omgeving vol met rijstvelden. Daarna krijg je een vegan kookles om erna de gewassen die er groeien te onderhouden. De Hoi An Culture tour is een trip die je nooit zult vergeten.

Zuid-Afrika: kinderen leren surfen (ook als je zelf nog moet leren surfen)

Zuid-Afrika kent de beste surfspots ter wereld. Reis je af naar dit Afrikaanse land en wil je leren surfen, dan is dit het land waar je je eerste golf zou moeten pakken. En hoe mooi zou het zijn als niet alleen jij, maar ook minder bedeelde kinderen uit de omgeving een kans krijgen om te leren surfen? Boek je de South Africa Surf tour, dan pak niet alleen jij die golf maar ook de kinderen uit de buurt, krijgen een surfles. Onder andere van jou!

India: traditioneel tassen ontwerpen

In India biedt visit.org enkele tientallen trips aan waarbij je de local community op bijzondere manieren kunt steunen. Eén daarvan is het ontwerpen van tote bags op een schooltje van de Lotus Petal foundation. Uiteraard krijg je een mooie rondleiding, en daarna leer je tijdens een arts and crafts workshop van de tieners aldaar hoe je op traditionele wijze een tote bag ontwerpt. De opbrengst van je bezoek en de workshop komen ten goede aan de school. 

Nepal: lokale cultuur opsnuiven

Ga je naar Nepal? Boek dan een Nepal Discovery Tour: Explore Local Culture and Cuisine waarbij je vanuit hoofdstad Kathmandu twee nachten bij een local verblijft, een onvergetelijke hike gaat maken en meer te weten komt over cultuur, het leven, scholing en meer in Nepal. Het geld wat je hiervoor betaalt gaat naar de sociale organisatie Volunteer Service & Support Nepal die op haar beurt het geld gebruikt voor scholen, Engelse lessen en weeshuizen. Jij komt meer te weten over het leven van de locals, terwijl er daar weer wordt geïnvesteerd in goede doelen.

Mexico: Mexicaans koken

Doe in Mexico mee met de Mexican Cooking Workshop: Discover Local Gastronomy and Culture en leer de beste gerechten uit de Mexicaanse keuken klaarmaken. Het geld wordt besteed aan lokale ondernemers om hun ondernemerschap te laten ontwikkelen.

Engeland: citytrips onder leiding van daklozen

Ben je in Engeland? Boek dan de excursie Camden Walking Tour: Art & Music in London’s Unseen Borough waarbij je de highlights en de onontdekte parels van de wijk Camden ontdekt aan de hand van een rondleiding. Jouw gift gaat naar de gidsen van de rondleiding, die allen een dakloos bestaan hebben.

Bijdragen aan de lokale bevolking

Naast het grote etnologische doel is Visit.org ook bedoeld voor andere doeleinden, zoals het behoud en onderhoud van musea, historische gebouwen en steden, het investeren in duurzame projecten en onderzoek in het desbetreffende land, het stimuleren van vrijwilligersorganisaties zoals culturele instellingen die rondleidingen verzorgen en nog veel meer. Op die manier weet je zeker dat je, wat je ook boekt via de website, altijd bijdraagt aan één of meerdere organisaties/instellingen op plaats van bestemming. Zo zorg je er samen met andere reizigers ervoor dat dergelijke projecten op kunnen worden gezet en/of in stand kunnen worden gehouden.

Waar ga jij heen?

Er zijn nog veel meer leuke excursies, tripjes en overnachtingen te boeken via de website van Visit.org. Het kost jou als reiziger helemaal niet heel veel extra geld en wanneer je toch iets tofs wilt ondernemen tijdens je reis raden wij het meer dan aan om een kijkje te nemen tussen het aanbod van dit verfrissende initiatief. Check het overzicht hier en ontvang direct korting op je eerste geboekte trip.

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Total
54
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*