Indische recepten: authentiek Indonesisch eten met kookboek Boekoe Kita

Indonesisch eten is verrukkelijk. Gelukkig kent ons land vele goeie toko’s en Indonesische restaurants. Maar zelf nasi maken is voor sommigen nog hogere wiskunde. Gelukkig biedt het kookboek Boekoe Kita uitkomst. Het staat boordevol Indische recepten om zelf aan de slag te gaan.

Indonesisch eten

indische-recepten-indonesisch-koken-nasi-2

Het kookboek dat vergezeld gaat van prachtige fotografie, barst van de heerlijke Indonesische gerechten. Het leuke is dat de Indonesische recepten die in het kookboek gedeeld worden, soms afkomstig zijn van bekende Nederlanders die Indonesische roots hebben.

Indonesische recepten met kokos [Patricia Steur]

indische-recepten-indonesisch-koken-kokos-1

Zo geeft Patricia Steur met haar moeder een aantal recepten prijs, waar je je vingers bij kunt aflikken. Denk aan Ajam koenjit (kipstukken gestoofd in koenjit-kokossaus) en tempeh kemoel (gefrituurde plakjes tempeh in een kokosbeslag).

Nasi maken met Bianca Hagenbeek

indische-recepten-indonesisch-koken-nasi-1

Zelf nasi maken? Boekoe Kita got you covered. Het is Bianca Hagenbeek, die in het tweede seizoen de winnares van Big Brother werd, die je met een heel eenvoudig recept binnen 20 minuten een pan nasi helpt te maken. Nasi maken was nog nooit zo lekker – en eenvoudig.

Indonesische gerechten met kemiri [topmodel Linda Spierings]

indische-recepten-indonesisch-koken-kemiri-1

Kemiri zijn nootjes die je, voordat je ze kunt eten, eerst gepoft moeten worden. De smaak van kemiri is een beetje aan de zure kant. Het is dit ingrediënt waarbij het voormalig topmodel Linda Spierings graag mee kookt. De recepten van Linda die in het kookboek staan, bevatten allemaal kemiri. Denk hierbij aan frikadel djagoeng (maiskoekjes), smoor bebek kemiri (stukjes eendenborst in kruidige saus met kemiri) en een heerlijke sambal kemiri.

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Total
121
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*