Illustrator Frida Wannerberger ontwierp een Face This T-shirt en legt uit hoe ze te werk ging

Frida Wannerberger is een fashion illustrator, woonachtig in Londen. Haar illustraties zijn vaak terug te vinden in de Engelse Harper’s Bazaar, Elle maar werkt ook voor de grote modehuizen als Gucci, Prada en voor de London Fashion Week. In haar drukke bestaan maakte ze tijd om met onze Indonesische kindertekeningen een Face This T-shirt te ontwerpen. We vroegen haar hoe dat in z’n werk ging.

Frida, je bent veel met mode bezig. Kun je uitleggen waar die fascinatie vandaan komt?

Ik ben geïnteresseerd in kleding en dan vooral in het gevoel dat het ons geeft. Daarnaast hou ik van geschiedenis, de wereld en hoe dat allemaal samenvalt. Kleding wordt gedragen door iedereen, we moeten wel! Sommigen hebben meer keus dan anderen, maar door de geschiedenis heen laat kleding steeds meer zien waar iemand voor staat en hoe hij/zij in het leven staat. Door kleding te tekenen, onderzoek ik het en probeer ik het te begrijpen.

Kun je ons misschien wat meer vertellen over het proces dat jij doorloopt als fashion illustrator?

Normaal gesproken focus ik mij op karakters, wat inhoudt dat er heel vaak een gezicht te vinden is in mijn werk. Ik wilde dat het meisje op het Face This T-shirt dat ik ontworpen heb, in het bijzonder je aankijkt met een doordringende, vrolijke blik.

Op welke manier is het werken met kindertekeningen anders dan werken het artwork van andere klanten als Gucci of Elle magazine?

Het heeft me met beide benen op de grond gezet! Ik betrap mezelf er soms weleens op dat ik veel te veel nadenk; volwassenen zijn zo serieus en naar mijn idee is dat niet altijd goed voor hen. Ik denk dat mensen veel gezonder zouden zijn wanneer ze blijer door het leven zouden gaan. Daarom was het voor mij goed om iemand te tekenen die duidelijk in beweging is, ietwat warrig, maar bovenal energiek!

Waarom heb je uiteindelijk gekozen om met ons samen te werken en hoe dacht jij over het feit dat je een artwork zou gaan maken met tekeningen van Indonesische kids?

Ik vind het een goed en georganiseerd project en heb dan ook geen seconde getwijfeld over de samenwerking. Daarnaast vind ik de combinatie met kunst ontzettend leuk en verrassend. Het maakte me nieuwsgierig!

Wat vond je het aller-allerleukste om zelf te tekenen toen je nog een klein meisje was?

Ik kan me herinneren dat er een tijd was dat ik alleen maar papieren eekhoornhuisjes ontwierp en bouwde. Maar, daarna draaide het alleen maar om kleding voor mij!

Benieuwd naar het Face This T-shirt van Frida Wannerberger? Check hier haar T-shirt.

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Designer Kate Gibb over haar band met Indonesie en waarom ze een Face This T-shirt ontwierp

Designer story: Hoe Ana Benaroya met kindertekeningen een Face This T-shirt ontwierp

6 Modemerken voor een betere wereld

Total
25
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*