Designer Dan Page over zijn Face This T-shirt design

Designer Dan Page is één van de designers die op vrijwillige basis een Face This T-shirt ontwierp. Zoals iedere Face This designer, creëerde ook hij zijn tee met behulp van tekeningen, gemaakt door Indonesische basisschoolleerlingen. Dan Page is een succesvolle illustrator die eerder aan de slag ging voor o.a. de New York Times, Marie Claire, Men’s Health en Business Week.

Wij stelden Dan Page een aantal vragen over de samenwerking die hij met Face This aanging.

Vertel ons eerst maar eens wie je bent én wat je doet, Dan!

Nou, ik ben dus Dan. Ik werk nu ruim 22 jaar als illustrator en ben gespecialiseerd in redactionele, abstracte illustraties.

Kun je ons misschien wat meer vertellen over het proces dat jij als designer doorloopt?

Eigenlijk is het gewoon wat er op dat moment in mijn hoofd omgaat. Wanneer ik een idee heb, probeer ik te communiceren met dat wat ik voor me zie. Je kunt je vast voorstellen dat er dan ook heel wat schetsen worden gemaakt voordat ik uiteindelijk begin aan het echte werk. Iedere keer weer is het een enorme uitdaging, omdat ik veelal te maken heb met strenge deadlines. Een goed idee lijkt makkelijk te verwezenlijken, maar dat valt echt niet altijd mee, hoor. Het racen tegen de klok is een deel van mijn job!

Op welke manier is het werken met kindertekeningen anders dan werken met kunst van andere klanten?

Ik wilde met een idee komen waarmee ik de tekeningen van de kids op een eerlijke en waardevolle manier zou ‘inlijsten’; heel simpel gezien is dat altijd wat ik wil bereiken met mijn werk.

Waarom heb je er voor gekozen om met ons samen te werken?

Ik vind Face This een fantastisch initiatief. Het verhaal achter het concept is prachtig en ik vond het ontzettend leuk om kindertekeningen te gebruiken gedurende het design van het t-shirt. Een hele originele manier om kunstenaars en kinderen samen te laten werken!

Wat vond je het aller-allerleukste om zelf te tekenen toen je nog een klein jongetje was?

Ik vond het ‘t allerleukste om krokodillen te tekenen! Ik hou van dieren en was toen onwijs onder de indruk van zo’n gevaarlijk wezen. Door het tekenen van iedere tand en het gedetailleerd weergeven van zijn lange staart, kwam ik heel dicht in de buurt van de krokodil, maar hoefde ik niet bang te zijn dat ik zou worden opgegeten.

Benieuwd naar zijn Face This T-shirt design? Check hier het T-shirt van Dan Page!

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Modemerken en diversiteit: hoe het ‘perfecte’ plaatje aan het veranderen is

Designer story: Hoe Ana Benaroya met kindertekeningen een Face This T-shirt ontwierp

6 Modemerken voor een betere wereld

Total
11
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*