Hoe illustrator Cecilia Carlstedt haar Face This t-shirts ontwierp

Cecilia is één van de illustratoren die op vrijwillige basis twee Face This t-shirts heeft ontworpen. Ze houdt ervan om haar publiek versteld te laten staan door verrassende combinaties en vindt haar inspiratie in mode en kunst. Daarnaast neemt ze haar camera overal mee naartoe; er is geen plek die zij niet ontdekt achter haar lens!

High end fashion labels

Cecilia Carlstedt studeerde in 2003 af aan de London College of Communication. Ze woonde en werkte vervolgens in London en New York, maar de Zweedse illustrator woont momenteel weer in Stockholm. Door de jaren heeft ze een indrukwekkende client list opgebouwd die voornamelijk uit high end fashionlabels bestaat: Vogue Nippon, W magazine, Nina Ricci, Jimmy Choo, LMVH, H&M, Sephora, Anya Hindmarch, Lancome en Tiffany.

Niet alleen illustrator

Experimenteren is een integraal onderdeel van de manier waarop Carlstedt werkt. In haar werk varieert ze met veel verschillende technieken als inkt, zeefdruk en collages. Daarnaast delen wij de interesse in getekende gezichtjes met haar. ‘Ik vind het, het aller-aller-allerleukste om portretten te tekenen. Dus toen ik een aantal foto’s van de kinderen ontving, werd ik direct geïnspireerd om het na te tekenen en te gebruiken in mijn design. Na het schilderen van de gezichten met inkt, startte ik met het samenvoegen van de portretten en de diverse tekeningen die de kinderen hebben gemaakt. Normaal gesproken combineer ik ook verschillende technieken en stijlen met elkaar, dus dit voelde 100% natuurlijk voor mij!’

Een project dat ik nooit zal vergeten

Ik vond het waanzinnig om te werken aan een project waarbij het écht om de tekeningen draait. Tekeningen die dromen en gedachten weergeven, recht uit het hart van zoveel lieve kindjes. Een frisse, gezonde break van de gewoonlijke, meer zakelijke activiteiten. Het idee om creativiteit te motiveren, om zo de scholen in Indonesië te verbeteren, vind ik onwijs tof! Een project waar ik me goed bij voel en waar ik zeker weten mijn steentje aan bij kan dragen. Daarnaast mochten niet alleen de kinderen, maar ook ikzelf creatief bezig zijn; dat zijn twee vliegen in één klap! Ik vond het ontzettend mooi om de kinderen te leren kennen door de tekeningen die zij maakten en om er vervolgens kunst van te maken op een T-shirt. Een project dat ik nooit zal vergeten!

 

Benieuwd naar het T-shirt dat illustrator Cecilia Carlstedt voor ons ontwierp? Check hier haar heren T-shirt en hier haar dames T-shirt.

Foto’s: Klas Sjöberg 

More inspiration for good:


Vond je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook, abonneer je op onze gratis nieuwsbrief of lees rustig verder. Wellicht dat je onderstaande artikelen ook leuk vindt!

Waarom illustrator David Despau een Face This T-shirt wilde ontwerpen
Designer story: Hoe Ana Benaroya met kindertekeningen een Face This T-shirt ontwierp
Designer Kate Gibb over haar band met Indonesie en waarom ze een Face This T-shirt ontwierp

Total
10
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*