Face This foundation

Soms kan iets kleins als een kindertekening een eigen leven gaan leiden. Deze kan van de plek waar ie gemaakt is, bijvoorbeeld een Indonesische basisschool, op de tekentafel van een New Yorkse illustratrice terecht komen. En als zij er daar, met haar eigen creativiteit, weer een nieuwe draai aan geeft, ontstaat er iets bijzonders: een Face This T-shirt.

Bijdragen

Maar daar stopt het verhaal niet. Sterker nog: daar begint het eigenlijk. Want draag jij een Face This T-shirt? Dan draag jij bij aan het onderwijs van degene die de kindertekening gemaakt heeft. Daar waar de reis van de tekening begonnen is. Want met de opbrengst van het shirt support de Face This foundation het schooltje waar de kinderen die de tekening maakten.

Tekeningen

De tekeningen die door de leerlingen gemaakt werden, hebben altijd aan de basis van elk Face This T-shirt gelegen. De kids werden hierin creatief bijgestaan door een keur aan nationale en internationale designers, illustratoren en kunstenaars die voor grote en prestigieuze opdrachtgevers als The Chemical Brothers, Louis Vuitton, Vogue, Time Magazine en Stella McCartney werkten.

Face This film

Voor ons 5-jarig jubileum creeerden art director Stefan Da Costa Gomez en producer Marieke Prette een korte documentaire over Face This. Voor deze film gingen zij terug naar ons allereerste schoolproject op Lombok. En doken ze in het creatie proces van onze Face This T-shirts. Spoiler alert: hier zitten veel bekende Nederlanders in 🙂

 


Schoolprojecten

Sinds 2008 hebben we op deze manier vier Indonesische schooltjes aan beter onderwijs kunnen helpen. Op Lombok werkten we samen met basisschool Duduk Atas, op Flores met SDK Pusu en op Java hebben we twee projecten gedraaid, met Darul Funun en Asy-Syifa.

Java: community center Asy Syifa

De collectie van 2014 kwam tot stand door samen te werken met de kinderen van community center Asy-Syifa in Bogor. Hierbij kregen we hulp van een groot arsenaal aan internationale designers. Normaal gesproken werken zij voor grote merken en media als Louis Vuitton en Time magazine, maar voor deze speciale gelegenheid waren het de kleine kindertekeningen uit Bogor. Met de opbrengst van de shirts zijn we in staat geweest om het gebouw van het community center te renoveren.

  • Budget: € 10.000,- opgehaald

Java: basisschool Darul Funun

De directeur van de op Java gelegen Darul Funun school wilde een middelbare school oprichten. Want voor de leerlingen die zijn basisschool verlaten, was er in de omgeving van de school geen mogelijkheid om verder te leren. Daarom besloten we het schoolhoofd te helpen door met de kinderen van zijn basisschool een collectie te maken, waarvan de opbrengst gebruikt zou worden om de bouw van die middelbare school te financieren. En dat lukte! Met de hulp van getalenteerde Nederlandse designers.

  • Budget: € 10.000,- opgehaald

 

Flores: basisschool SDK Pusu

SDK Pusu was ons tweede project- gelegen op het prachtige eiland Flores. Ook daar maakten de kinderen hele bijzondere tekeningen, die door studenten van de Willem de Kooning Academie tot Face This T-shirts verwerkt werden. Omdat het Indonesische schoolgebouw sinds de bouw in 1979 geen opknapbeurt meer gekregen had, hebben we met de opbrengst van de Face This T-shirts het hele gebouw weer helemaal opgeknapt en kunnen de leerlingen er sindsdien weer veilig les krijgen.

  • Budget: € 21.274,- opgehaald

Lombok: basisschool Duduk Atas

Ons allereerste schooltje was gelegen in de bergen van Lombok. De kinderen maakten daar prachtige tekeningen en met die tekeningen maakten we drie verschillende T-shirt collecties. De opbrengst stelde ons in staat om de huidige klaslokalen te renoveren en een tweetal extra klaslokalen eraan toe te voegen.

  • Budget: € 16.285,- opgehaald