Hoe met Indonesische kindertekeningen nieuwe klaslokalen gebouwd werden

Op Face This T-shirts verwerken we kindertekeningen die gemaakt zijn door Indonesische kinderen. De opbrengst ervan wordt gebruikt om de schooltjes van deze kinderen te ondersteunen, zodat de kinderen beter onderwijs krijgen. In dit artikel lees je hoe de allereerste tekensessie verliep en waarom we onze foundation de Face This foundation genoemd hebben.

Duduk Atas: The school on the hill

Het allereerste schooltje waar we mee samen gingen werken was Duduk Atas. Dit kleine schooltje in de heuvels van Senggigi telde op dat moment ruim 250 kinderen. Terwijl het schooltje maar 4 lokalen tot haar beschikking had. Waarvan er eentje een soort van openlucht lokaal was: 4 bamboe palen die een golfplaten dak overeind hielden, verschaften een flink aantal kleuters wat lesuurtjes.

Geen tekenlessen

Daarom besloten we dit schooltje te hulp te schieten. In de zomer van 2008 trokken we de heuvels in. Bewapend met een berg stiften en papier vroegen we de kids tekeningen te maken. Dit verliep wat stroef, want tekenen is iets wat de school zelden met de leerlingen deed. Gewoon omdat het geen budget voor tekenmaterialen had.

Kindertekeningen: Gezichtjes tekenen

Maar met behulp van een tekenlesje van co-founder Jelka Priem (en tevens juf op een Nederlandse basisschool), verschenen langzaam maar zeker de eerste tekeningen. Omdat Jelka op het bord een gezichtje tekende, waren het voornamelijk gezichtjes die de tekenvellen vulden. Het waren allemaal hele vrolijke gezichtjes, dus op het eerste gezicht zagen de tekeningen er heel vrolijk uit. Maar het feit dat alleen deze gezichtjes getekend werden vanwege een gebrek aan tekenskills, vonden wij ontzettend schrijnend. Vandaar dat we onze foundation Face This genoemd hebben.

Nieuwe schooltjes

Nadat we met de opbrengst van de T-shirts Duduk Atas veel lesmaterialen en twee nieuwe klaslokalen hebben kunnen geven, gingen we op zoek naar een nieuw schooltje. Deze vonden we in eerste instantie op Flores en daarna ook op West-Java. Voor beide schooltjes werkten we met hetzelfde recept: de kids maken tijdens een tekensessie hun kindertekeningen en met die tekeningen maakten en verkochten we T-shirt collecties. Met de opbrengst hebben we de schooltjes nieuwe lesmaterialen kunnen bieden alsmede diverse klaslokalen.

Gloednieuwe collectie

Binnenkort verschijnt onze nieuwe collectie. En voor deze jubileumcollectie hebben we mogen samenwerken met een keur aan grote, internationale kunstenaars. Al deze kunstenaars hebben met onze kindertekeningen een exclusief T-shirt ontworpen. Wanneer we deze collectie gaan lanceren, houden we nog eventjes geheim. Maar meld je je aan voor onze nieuwsbrief? Dan krijg je op de dag van lancering automatisch een berichtje in je inbox.

T-shirt winnen

Door je op onze nieuwsbrief te abonneren, verzeker je je er niet alleen van dat je als één van de eersten van onze nieuwe collectie op de hoogte gebracht gaat worden. Je maakt ook nog eens kans op een gratis Face This T-shirt uit een van de voorgaande collecties! Dus meld je snel aan, en wie weet win jij één van de vele Face This T-shirts die we alleen deze maand (mei) weg gaan geven.

 

 

Total
37
Shares

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*